Få poesi ind i dit hjem med ny maling

Dagligdagen kan være så tør og fyldt med gentagelser, det er næsten umuligt at undgå det. En gang imellem får vi lige et glimt af noget smukt, skønt eller poetisk, og så forsvinder det igen ud af vores tanker. Men vi vil gerne holde fast på en eller anden måde, og få denne gnist ind i hverdagen. Noget der kan inspirere os til at tænke lidt større, og ikke altid blive trukket ned til det praktiske niveau. Der er mange forskellige måder at prøve at opnå dette, og det varierer naturligvis fra person til person hvad der appellerer. Her i denne artikel vil vi komme med et forslag, der kan tilpasses på mange måder. Det handler nemlig om at bruge væggenes og disses maling, til at få lidt poesi ind i livet.

Skønhed er ofte visuelt

Det smukke og skønne, det der løfter vores sind og sjæl, er ofte men ikke altid visuelt. Det visuelle har en umiddelbar tiltrækning, og den virker på os uden at vi skal gøre en intellektuel indsats, som vi skal det når vi skal læse en tekst eksempelvis. Et smukt maleri kan hænge på en væg, og glide ind i baggrunden i hverdagen, men en gang imellem så fanger det os lige, og standser tiden for et øjeblik. Dette samme kan man søge at opnå med malingen på væggene. På samme måde som man ude i byen kan støde på kunstnerisk malede mure, så kan man også benytte sine vægge, eller nogle af dem, til kreative udfoldelser. Forslaget i denne artikel er ikke at lave deciderede kunstværker på sine vægge, men det kan man da overveje hvis man kender en kunstmaler. I stedet vil vi foreslå, at man i samarbejde med en lokal maler i Kolding med et kreativt gen, får skabt nogle mønstre, former og farver på en eller flere vægge i hjemmet. Nogle flader der bryder med resten af hjemmets hvide vægge. Noget der kan minde en om, at livet ikke kun handler om at få det praktiske til at fungere, men at det skønne også er utroligt vigtigt. Vi lever i den privilegerede situation her i landet, at vi har råd til at stoppe op, og give lidt prioritet til det skønne. Så ville det være synd og skam ikke også at gøre det.

Dit samarbejde er vigtigt

Det er rigtig vigtigt at samarbejdet med maleren fungerer fra starten. Pågældende skal forstå din vision og smag, og så derefter være klar til at udføre det. Det kan føre til et fantastisk resultat, og desuden koste meget mindre, end hvis du ligefrem allierer dig med en kunstmaler. Mange faglærte malere har lyst til disse kreative projekter, som sjældent forekommer, og derfor er det sandsynligt at du vil få en meget engageret og professionel samarbejdspartner, til en ganske rimelig pris. På den måde kan du få det poetiske og smukke ind i dit hjem, direkte på væggen, hvilket vil signalere til dit fremtidige selv og dine gæster og familiemedlemmer, at livet er mere end bare hvide vægge.

2 thoughts on “Pep poesien op i hjemmet med friske farver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *