Det er ikke sjovt at være i den uheldige situation, at man er blevet ledig. Det er dog noget, som desværre kan ske, og når det opstår, kan det være svært at finde gejsten til at rejse sig igen.

Det sværeste er, hvis man har været ledig i langt tid. Ledigheden kan komme til at føles som en permanent tilstand, man ikke kan komme ud af. Derfor er det meget vigtigt allerede tidligt i ledigheden at være opmærksom på, hvordan man kan fremme sine muligheder for at få et nyt job.

Økonomien strammer, hvad gør man?

Man kan stå i den uheldige situation, når man er blevet ledig, at økonomien strammer. Det kan være svært at få pengene til at hænge sammen, særligt hvis man har en større begivenhed såsom konfirmation, rund fødselsdag eller bryllupsdag, som skal afholdes.

Heldigvis kan man låne pengene, så man har muligheden for at betale for den fest, man afholder. Ansøg om et lån hos flere banker via Pengeland. På den måde får du mulighed for at vælge mellem flere udbydere, og dermed kan du vælge den bank, som giver dig de bedste låne fordele.

Jobsøgning og jobsamtaler

Relativt hurtigt i din ledighed skal du søge nye jobs. Du kan være heldig at komme til jobsamtaler, og her er det vigtigt, at du giver en god præsentation af dig selv. Både i ansøgning, CV og ved jobsamtaler handler det om at sælge dig selv. I ansøgningen handler det om så præcist og fængende som muligt at præsentere, hvilke kvalifikationer du har, som arbejdsgiveren kan drage nytte af.

Det er vigtigt, at du retter din ansøgning imod det job, du søger. F.eks. får arbejdsgiver ikke nødvendigvis noget ud af at vide, at du gjorde rent i 3 måneder på en campingplads for 10 år siden. Ved jobsamtalen handler det om, at du kan fortælle, hvorfor de skal ansætte netop dig ud af de mulige ansøgere.

Tillykke med dit nye job, hvad gør du så?

Hvis du er så heldig, at du får et nyt job, så kan du faktisk også sikre dig bedre fremadrettet mod en ny tid med ledighed. Du kan tegne dig en arbejdsløshedsforsikring, som bl.a. kan give dig mulighed lønsikring som supplement til dagpengene. På den måde strammer økonomien ikke helt på samme måde, hvis du igen bliver ledig.

Du kan læse mere om arbejdsløshedsforskringen på www.ckaask.dk.

3 thoughts on “Guide til dig der er blevet ledig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *