Selvom penge er det de fleste af os i den grad ønsker os allerhøjest mere af materielle ting her i livet, er det så vidt forskelligt, hvad vi vil bruge dem på. Og faktisk, hvad de har af betydning for os mennesker hver især alt efter, hvem vi er. Faktisk vil det for nogle ikke have den store betydning, at de havde flere penge at gøre med. Det har noget at gøre med ens drømme og ambitioner her i livet, og de er jo vidt individuelle og baseret på ophav, interesser og grundlæggende værdier. Læs mere i artiklen her om penges forskellige værdier og betydninger. Se også hvorhenne du kan blive klogere på regler i forhold til lån af penge og dine økonomiske rettigheder som medborger.

Nogle vil det hektiske og vilde

Ja, og andre vil det modsatte. Det er nemlig så forskelligt, hvad vi prioriterer i vores liv, og hvor vigtig en rolle penge spiller i forhold til at opnå vores drømme. Det ender også ofte ud med at tydeliggøre sig i karrierevalg, og hvor meget vi vil arbejde. Hvor meget vi vil kæmpe for drømmekarriere kontra at være nær med familie eller prioritere at få den op at stå ved at lede efter en partner for livet. Der er nogle mennesker, der jo har drømme, de bare vil udleve for dem selv. At rejse, at uddanne sig og at opleve ekstraordinære ting kræver ofte en sum penge. Ligeledes gør det også, hvis du vil leve en vis standard. I sådan et tilfælde er det at arbejde bare en selvfølge. Husk at du har retten til feriedagpenge og læs mere her. Ligeledes er der mange mennesker, der for alt i verden kun vil arbejde til at dække det absolut nødvendige økonomiske udgifter. De vil tilbringe livet med nærvær, glæde og kærlighed med dem, de holder mest af. Eller også søger de fordybelse eller bare at bruge tiden på noget andet, der er gratis. Eller alle mulige andre formål gør, de arbejde skal fylde minimalt.

Den, der gemmer til natten, gemmer til katten

Andre lever også med en livsfilosofi, der svarer sig til det gamle ordsprog, “den der gemmer til natten, gemmer til katten”. De tænker simpelthen, at pengene lige så godt kan fyres af hurtigst muligt på sjove og herlige ting. For ellers hvis man holder igen og venter for længe, kan det være, de på mystisk vis ikke er der. Det kan være nogen har taget dem, eller at man ikke er i stand til at kan få det ud af dem, man ønsker sig til at starte med. De tænker, at man bør leve, som var der en dag tilbage. Det er jo selvfølgelig overordnet set, men sandt er det, at vi ikke alle finder samme glæde og begejstring for tanken om at spare sammen. Se her, hvad kræver det at låne penge i banken, hvis du ikke har noget imod en senere tilbagebetaling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *