Det kan ikke siges helt præcist, hvornår København blev Danmarks hovedstad. Det skete over tid, eftersom magten tydeligt centrerede sig omkring byen samtidig med, at København blev kongens foretrukne residens. København er en by med massere af historie, charme, fantastiske mindemærker – og selvfølgelig også en barsk fortid ligesom stort set alle andre hovedstæder i verden. København og dets historie er værd at bevare og i form af en København plakat kan dette nu gøres både let og stilfuldt.  

”Man er vel københavner!” 

Det er ikke til at tage fejl af, når folk påpeger, at de kommer fra New York. At sige, at man kommer fra New York, er lidt ligesom at konstatere, at to plus to er lig med fire. Man er ikke i tvivl – og det er lidt det samme som at sige, at man kommer fra København. København og dens indbyggere har nemlig en helt særlig atmosfære, der er svær at beskrive, men som ingen i Danmark betvivler er den københavnske atmosfære. Både byen og menneskene har fuld fart fremad, men har samtidig aldrig for travlt til at stå i kø efter en luksus kaffe og en croissant i den lokale bager og ej heller for travlt til at slentre ned gennem Kongens Have. Byen har med sine strabadserende gader, og i høj grad cykelvenlige terræn, gjort det attraktivt at bo i centrum, der er kendt for at have en balance mellem ny og gammel arkitektur i en homogen bygningsmasse i 5-6 etagers højde. Klassiske bygninger såsom Det Kongelige Teater, Hotel d’Angleterre, Christiansborg og sågar Magasin Du Nord, er alle bygninger, der er med til at kendetegne København og som har været med til at præge indbyggerne i København.  

København rummer det hele  

Fra shopping og ekstravagance hos Magasin Du Nord og Hotel d’Angleterre til kultur og politik hos Det Kongelige Teater og Christiansborg og fra aktivisme og frisindethed på Christiania og Jagtvej 69 til multinationalisme og mangfoldighed i hele København. København rummer det hele og har med sin mangefacetterede historie berørt alt fra lumske kår hos arbejderfamilien til de fine herrer på Amaliegade. I en København plakat kan du opleve både det ene og det andet på samme tid. Plakater af København, der viser alt fra ballongyngen i Tivoli, Amagertorv, en baggård i Amaliegade tårnet i Zoo, Vesterbro, Carlsberg Bryghus, Rundetårn og helt til en gammel tobaksfabrik og alt derimellem, får man hurtigt et indblik i alt det København var, er og kommer til at blive. København er en by i vækst, en by i forandring, men samtidig også en by, der værner om sine værdier, sin historie og sin arkitektur, og alt det portrætteres i finde plakater af København. Hver for sig viser plakaterne øjebliksbilleder af København og man kan selv vælge, hvilket fokus man ønsker at fremhæve, men med to eller flere plakater kan man hurtigt vise, at København ikke blot er én ting, én by. København har det hele, rummer det hele, udforsker det hele.  

4 thoughts on “København: Meget mere end blot en storby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *